Aktif Şehir Karşıyaka ünvanını alan Karşıyaka Belediyesi şimdi Global Aktif Şehir olma yolunda ilerliyor. Bu bağlamda belediyemizce 25 Ekim 2017 Çarşamba günü düzenlenen işbirliği toplantısında Global Aktif Şehir Projesi hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı. Toplantıya; İzmir Kids Sports, Macfit, Vox Force, Candaş Spor, Medical Park İzmir Hastanesi, , İzmir Meme Hastalıkları Derneği, Karşıyaka One Team Koşu Grubu, İzmir Karuna Yoga, Diyabetle Yaşam Derneği, Accell Bisiklet, Türkiye Fizyoterapistler Derneği, Synevo Laboratuvarı, Odis Okul Disleksi, Karşıyaka Belediyesi Zumba Ekibi, Özel Derim Dermatoloji, İzmir Bisikletli Kadınlar Derneği, Şenay Akay Güzellik ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, Zobu Danışmanlık Firması, Erol Hülagü Bianchi Bisiklet ve belediyemiz müdürlükleri katılım sağladı.
AWI’nin diğer kurucu organizasyonu TAFISA’nın Dünyada büyüyen şehir nüfusunun bireysel ve kollektif iyiliği arttırdığı kanıtlanan yeni sağlık ve fiziksel aktivite teşvik programı olan "Global Aktif Şehir Projesi"nde Karşıyaka 10 pilot şehir arasında yer alıyor.

Gelecekte katılacak birçok şehrin yanında, şu anda 10 pilot şehir Global Aktif Şehir Modelini test ederek spora katılım ve halk sağlığı sonuçlarında önemli gelişme gösteriyor.
Arjantin, Buenos Aires; Botswana, Gaborone; Türkiye, Karşıyaka; İsviçre, Lozan; Norveç, Lillehammer; İngiltere, Liverpool; Slovenya, Ljubljana; Papua Yeni Gine, Port Moresby; Kanada, Ricmond; Finlandiya, Tampere şehirlerinin yer aldığı proje her geçen gün hızla yayılmaya devam ediyor.

Projeye destek veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar;" Şehirlerin iyi uygulamalara erişebileceği, birbirlerinden öğrenebileceği bir çerçeveye ihtiyacı var. 10 pilot şehir arasında yer alarak Global Aktif Şehir Modelini test etmekte ve spora katılım ve halk sağlığı sonuçlarında önemli gelişme göstermekteyiz. Vatandaşlarımızın hayat kalitesini arttırmak için sağlıklı yaşamı teşvik ederek spor yoluyla sosyal kazanımlar elde ediyoruz. Çok etkili değişiklikler kaydettiğimiz süreçte yeni hedefimiz Global Aktif Şehir olmak dedi.