1912 Zühtü Işıl Spor Salonumuzun ön kısmında yer alan Yarı Olimpik Karşıyaka Kapalı Yüzme Havuzu ilk mezunlarını verdi.
17 Temmuz'da kapılarını açan ve İzmir'in modern yüzme tesislerinden biri haline gelen havuzda yüzme kurslarının yanı sıra abonelik sistemiyle de halka hizmet veriliyor.
Havuzda ilk dönemde 400'e yakın kayıt alındı ve halen kayıtlara devam ediliyor. En son dezenfeksiyon sistemi olan İyonizasyon sisteminin uygulandığı havuzda bugün düzenlenen tören ile öğrencilere sertifikaları verildi.
Zübeyde Hanım Mahallesinde yer alan Karşıyaka Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu son teknolojiler kullanılarak inşa edildi. Tribün, soyunma odaları, otopark, engelli geçiş tribünü, duşlar, tuvaletler yapıldı. Karşıyakalıların uzun süredir beklediği havuz hem çocuklardan hem de yetişkinlerden tam not aldı.
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; " Karşıyakamıza yüzme ve su sporlarında çağ atlatacak bir yatırımı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
Kentimizin Kapalı havuz ihtiyacını teknolojik donanımı, güvenliği ve konforuyla fark yaratan bir tesisle gidermiş olduk. Tüm Karşıyakalıları tesisimize bekliyoruz." dedi.